Stel het gezin centraal en regel passende zorg

โ€œ๐—ฆ๐˜๐—ฒ๐—น ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ป ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด. ๐—ข๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ณ ๐—ฒ๐—ป ๐˜๐—ผ๐—ฒ ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜ ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป.โ€

Mia Nijland bedacht een concept bedacht om te zorgen voor kwaliteit van leven van het kind met een beperking en het gezin eromheen: Leefstijl poli plus.

“Als je kind een intensieve zorgvraag heeft, draait je hele leven om ziekte en zorg. Je staat altijd โ€˜aanโ€™ en je bent elke dag afhankelijk van mensen en instanties die passende zorg moeten bieden. Al die mensen hebben een eigen specialisme en โ€˜bemoeienโ€™ zich met jouw kind en je hele gezin wordt hierin meegesleept.

๐—š๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜€ ๐—ถ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐˜๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ๐—ฑ๐—ฒ
Hierbij kun je je behoorlijk eenzaam en verdrietig voelen, want je maakt je als ouder zorgen om zowel je gezin als het kind met een beperking. Toch is geen mens hetzelfde en mensen met zorgvragen ook niet.

๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ธ๐˜‚๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป
Met Leefstijl poli plus breng ik in kaart wat de persoonlijke situatie is van kind en gezin, welke zorgvragen er zijn en welke voorwaarden er zijn voor de ontwikkeling, de juiste zorg en ondersteuning. Gezinnen worden zo geholpen om het leven samen (weer) aan te kunnen, zodat ze โ€˜gewoonโ€™ kunnen leven.

๐—ง๐˜„๐—ฒ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ
Het is de kunst om in ons werk zo dicht mogelijk bij de mensen te blijven waar het om gaat. Door de ontwikkeling van het Leefstijl poli plus concept lukt dit aardig. De vragen en het verhaal van kind en ouders staan twee dagen centraal en geven richting aan de adviezen en het perspectief waar we naartoe willen werken.”

โžก๏ธ Lees het hele interview met Mia op https://lnkd.in/ejjKBhU3

Stel het gezin centraal en regel passende zorg

โ€œ๐—ฆ๐˜๐—ฒ๐—น ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ป ๐—ฐ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด. ๐—ข๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป

Lees verder ยป