Ons aanbod

Op zoek naar een fijn en kansrijk leven, daarvoor kun je terecht bij Leefstijl poli plus. We zijn er om de versnippering in de zorg aan te pakken en de kwaliteit van leven van kind en gezin centraal te zetten. Bij Leefstijl poli plus gaan we op zoek naar jullie stijl van leven, naar alles wat je kind wel en niet doet en vooral ook welke kansen en mogelijkheden er zijn.

 

Wat is Leefstijl poli plus
Leefstijl poli plus is een plek voor 360 graden screening en beeldvorming van kinderen en jongeren met een intensieve zorgvraag, vanuit een totale blik. Een beeld vanuit alle betrokkenen gezien en gewogen (inclusief analyse van het bestaande dossier). Een kundig en betrokken team van professionals en ervaringsdeskundigen gaat in twee dagen tijd, aan de slag met het kind en in gesprek met de ouders. Een eenmalige pas op de plaats voor een totaalplaatje van het leven van dit kind, dit gezin en de wisselwerking met de mensen eromheen. Alle aspecten van het leven worden betrokken vanuit de invalshoeken: fysiek beleven, mentaal beleven, zinvol leven, kwaliteit van leven, samen leven, dagelijks leven (gebaseerd op de Positieve Gezondheid, zie figuur 1). Het begeleidingstraject dat volgt na de tweedaagse, maakt het plaatje rond.

 

Totaaltraject
Mia Nijland: ‘Een bezoek aan de Leefstijl poli plus betekent een echte pas op de plaats in het hectische bestaan van kind en gezin. Ouders en kind komen twee dagen naar ons toe.
Twee dagen waarin de ontmoeting centraal staat. Samen met de ouders, nemen we de tijd en maken we ruimte voor elkaar. Ruimte voor hun verhaal, vragen en problemen. Samen met het kind wordt gespeeld en gedaan om zoveel mogelijk zicht te krijgen op hem of haar en de mogelijkheden en kansen. In twee dagen tijd wordt de verbinding gezocht en gevonden. Alles wordt vastgelegd in verrijkend advies en perspectief voor de korte en lange termijn. In het begeleidingstraject van een jaar dat volgt, wordt gewerkt aan het perspectief in de praktijk, samen met het kind, gezin en andere betrokkenen zoals cliëntondersteuner, school, KDC, woonvorm enzovoort’.

 

“Geen mens is hetzelfde, mensen met zorgvragen ook niet. In beeld brengen van hun persoonlijke situatie en zorgvragen, is een voorwaarde voor goede zorg en ondersteuning. Dat dit een dynamisch proces is, mag duidelijk zijn. Daarom verdient niet alleen beeldvorming en advies aandacht maar ook het opvolgen hiervan. Als dit in één traject kan, worden gezinnen geholpen om het leven samen (weer) aan te kunnen, en om het leven te kunnen leven, zoals het is bedoeld.”

 

Figuur 1. Positieve gezondheidsbenadering

Informatie of een vrijblijvend gesprek?

Neem contact op met een van onze mensen:

Drs. M.H. (Mia) Nijland

Gedragskundige en Coach samenwerking ouders

P. (Pieter) Zuidema

Coach leefwereld en Leerkracht