4 november: Dag van de Cliëntondersteuning

Dag van de Cliëntondersteuning

Op zaterdag 4 november is het weer de Dag van de Cliëntondersteuning!
Een dag om onafhankelijke cliëntondersteuning extra op de kaart te zetten én om de knelpunten te signaleren waar cliëntondersteuners tegenaan lopen bij het ondersteunen van hun cliënten en naasten.

De BCMB, beroepsvereniging van cliëntondersteuners met kennis van beperkingen kiest dit jaar voor een andere invalshoek om deze dag onder de aandacht te brengen. Namelijk met de focus op goede voorbeelden en plekken waar het wél lukt. Doordat er mensen zijn die het verschil willen én durven maken.

Deze mensen willen zij een podium geven. Zodat ze hun verhaal kunnen vertellen en zo veel mogelijk mensen kunnen inspireren. Zij zijn namelijk het bewijs dat het wél kan. Daarom haalden we inspirerende verhalen en voorbeelden op waaruit bleek dat één factor altijd een cruciale rol speelt: het zijn mensen die het verschil maken.
Mensen die:
– buiten de kaders durven te kijken en te verkennen.
– teruggaan naar wat de bedoeling is van wetten en regels.
– de menselijke maat als norm bovenaan zetten.
– vanuit meerdere belangen kijken.
– met passie en overtuiging hun werk doen.

Onafhankelijk cliëntondersteuners proberen met andere professionals het verschil te maken. Daarom laten we niet alleen cliëntondersteuners aan het woord, maar ook zorgprofessionals in verschillende functies, zoals een orthopedagoog, psychiater, klantadviseurs, zorgbemiddelaars, enz.

Op https://lnkd.in/ejG5dZM8 vind je de komende weken interviews en andere artikelen in het kader van de Dag van de Cliëntondersteuning. Laten we gezamenlijk weer een succes maken van de Dag van de Cliëntondersteuning!

MEE & de Wering BCMB, beroepsvereniging van cliëntondersteuners