Een bijzondere kijktip!

Een bijzondere kijktip! Op zaterdag 15 juni a.s. om 20 uur wordt de documentaire Levensatletiek gestreamd op NPO Extra.
Marieke van Driel -voorzitter van CP Nederland- is de hoofdpersoon in deze documentaire. Ze heeft cerebrale parese, een hersenbeschadiging die maakt dat bewegen voor haar niet vanzelfsprekend is en vele uitdagingen kent. Vanuit het traject rondom haar ingrijpende knieoperatie is zij anderhalf jaar gevolgd door filmmaker Joost Ooijman. Een bewogen tijd waarin ze, naast de uitdagingen die de beperking CP met zich meebrengt, ook te kampen heeft met een pittig revalidatietraject in de Sint Maartenskliniek. Hoe slaat ze zich erdoorheen? Brengt de revalidatie haar wel wat ze ervan had gehoopt? Het verhaal is tekenend voor mensen die leven met CP; een veel voorkomende, maar vaak weinig begrepen beperking.
Levensatletiek is puur, ontroerend, soms rauw en confronterend, maar vooral ook inspirerend. We zijn erg blij dat Levensatletiek nu te zien is via NPO Extra zodat anderen ook kunnen zien wat CP inhoudt en zien welk doorzettingsvermogen er nodig is om met een beperking je leven te leven.