Onze dienstverlening: van onderzoek naar canvas naar systemen

Vanuit Leefstijl poli plus willen we de beste ervaring organiseren voor ouders en betrokkenen. Om dit te doen zijn we met een team druk bezig dit te organiseren. Dat begon door het onderzoek van Tom Oostewechel en Mia Nijland als uitgangspunt te nemen. In 2018 hebben zij al een goede basis gelegd door te beschrijven wat er nodig is voor het opzetten van Leefstijl poli plus. Samen met Mia Nijland en Peter Zuidema hebben we een blauwdruk gemaakt van wat er allemaal geregeld moet zijn. Om aan te kunnen sluiten bij de gewenste ervaring door ouders met kinderen met een intensieve zorgvraag.

Alle activiteiten, hulpmiddelen en documenten hebben letterlijk een plek gekregen op een groot canvas. Dat geeft ons inzicht van welke zaken elementair zijn en welke van elkaar afhankelijk. Met het meerdere keren doorlopen van de stroom van de uit te voeren activiteiten krijgen wij een steeds beter beeld. Op 23 oktober zaten we letterlijk bij elkaar om zo ook anderen mee te nemen in het grote verhaal. De visuele weergave van de nieuwe dienstverlening van Leefstijl poli plus wordt zo op een unieke manier gebruikt in de communicatie. De volgende stappen zullen vooral gericht zijn op het inrichten en testen van systemen.