Ruimte voor kunstenaars in onze dienstverlening

Leefstijl poli plus is er voor kinderen en jongeren met (intensieve) zorgvragen, hun directe omgeving en de betrokken zorgverleners. Het gaat uiteindelijk om het welzijn van alle betrokkenen, om de balans hierin. De unieke situatie en de zorgrelatie verbindt hen, binnen de contouren van het gewone leven.

Als de balans zoek is of dreigt zoek te raken, kunnen wij helpen om deze te vinden of aan te brengen. Samen verkennen we de situatie en gaan we op zoek naar ruimte of creëren dit voor beleving en inzicht. Een luisterend oor en oprechte aandacht, zo simpel kan het (begin) soms zijn. Gehoord en gezien worden in de kleine en grote dingen van het leven.

Om -naast de zorgvraag- de hele mens te blijven zien, hanteren wij een holistische 360° benadering. Niet voor niets gaan we uit van het ‘positieve gezondheid’ denken dat belangrijke aspecten van het kind bij elkaar brengt en uitgaat van zijn of  haar veerkracht. We vinden het belangrijk om alledaagse bezigheden in het leven van het kind te verkennen zoals: in de buitenlucht zijn, bewegen of zinvolle daginvulling. Ook laten we niet alledaagse invalshoeken meewegen, zoals zingeving en spiritualiteit.

Leven met zorg is een kunst, de zoektocht naar zingeving ook. Vanuit dit perspectief creëren wij ruimte voor kunstenaars in onze dienstverlening. Zij helpen bijvoorbeeld om ‘het kind en zijn leefwereld’ boven de systeemwereld van zorg uit te tillen. En dat is een groot goed. Eén van de betrokken kunstenaar is Nieke Koek. Een creatieve geest, door warmte omgeven, kan de ander helpen van ‘niet-zijn naar wel-zijn’.

Ons team is een divers gezelschap van betrokken professionals en ervaringsdeskundigen. Samen vormen ze het Beleefstijl Collectief, een groep die staat voor: visie en vakmanschap. We zijn onafhankelijk, deskundig en werken wetenschappelijk verantwoord. Bovenal luisteren we naar gewone behoeften en specifieke wensen van mensen, voor een waardevol leven met goede zorg.