Welkom in de Zwanenhof wordt ook een welkom in de Leefstijl poli plus

De Zwanenhof is een place 2 be. Niet voor niets staat er dan ook op de website dat de Zwanenhof een warm huis is waar de mens de ruimte krijgt om mens te mogen zijn. Mooie woorden, er wordt veel mee gezegd.

De Zwanenhof ligt in Twente, nabij het dorp Zenderen. De omgeving is mooi en rustiek, het oude klooster waar de Zwanenhof in zetelt is groot en groots. De eerste blik die we erop wierpen voelde goed. En het welkom, wat op het bord voor de hoofdingang stond, was niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar.

Voelbaar toen wij voor de ingang stonden en voelbaar toen wij de Zwanenhof binnenstapten. We werden vriendelijk begroet door de receptioniste. Vanuit de grote zaal, waar wij in keken toen wij binnen kwamen, zwaaide de gastheer naar ons. Ronald Helder, beheerder of chef de mission of gewoon Ronald, nam ons mee naar zijn kantoor. Trappen op, gangen door, deuren openen. De ruimte van de Zwanenhof werd zichtbaar. In dat kantoor spraken we elkaar, we praatten veel. We spraken af dat we begin januari 2023 verhuizen naar de Zwanenhof. Mooi!

Na het gesprek ging Ronald door naar een andere afspraak. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om nog een blik te werpen in de kamers die straks bestemd zijn voor de Leefstijl poli plus. De ruimtes zijn prettig, werkbaar en stralen rust uit. Er is ruimte voor en tot ontmoeting. Dit wordt straks de plek waar wij namens de Leefstijl poli plus gezinnen met een kind met een zorg intensieve vraag een warm welkom mogen bieden. Een plek waar wij hen mogen ontmoeten. De plek waar we in gesprek gaan met het gezin, waar we luisteren naar de verhalen van de gezinnen, waarin we samen tot de eerste adviezen komen. Adviezen gericht op o.a. erkenning, ondersteuning, mens laten voelen.

Het is de plek waar nu al geleefd wordt, waar nu al gewerkt wordt. De grote zaal werd in kerstsferen gebracht door Oekraïense vluchtelingen. Vluchtelingen die nu in het grote gebouw een (tijdelijke) woonplek hebben gevonden. Wij hopen dat het een plek voor hen is waar zij zich inderdaad weer de mogelijkheid krijgen om zich enigszins mens te mogen voelen.

De Zwanenhof als geheel complex, die ruimte, dat welkom, het mens mogen voelen dat is ook waar de Leefstijl poli plus voor staat. Juist daarom is de Zwanenhof een prachtige, passende plek voor ons. Wij kijken er naar uit om onze plek een mooie, warme aankleding te geven. We kijken er naar uit om de gezinnen daar te mogen begroeten.

We hebben er zin in! Je bent welkom!